Para insanı neden değiştirir?

1

İNSAN HAYATINDA PARANIN DEĞERİ NEDİR, PARA İNSANI DEĞİŞTİRİR Mİ?

Para insanın davranış biçiminden tutun, psikolojisine kadar değiştirme eğilimindedir. Peki para insanı neden değiştiriyor?
Çünkü insanoğlu doğuştan gözü doymaz bir varlıktır. İnsan da o refah seviyesine ulaştığı zaman bencilleşir, merhametini kaybeder, kibirli olmaya başlar. Acıma duygularını da kaybeden insan, hırsının esiri olur. Zengin kesim insanlardan uzak ve soğuktur. Bunun sebebi olarak ise kendilerini ilk, tek hissetmeleri ve kendilerini diğer insanlardan üstün görmeleri diyebiliriz. Bu tür insanlar psikolojikmen dünyanın onların etrafında döndüğünü sanar. Paylaşım konusunda da diğerlerine göre bir hayli cimriler. Parası olanlar daha vurdumduymazdırlar. Paralarıyla her şey halledebileceklerini düşünürler. Tabi bu durumda önemli olan parayı nasıl kullanacağını bilmesidir. Eğer kendini bilir; nerden geldiğini unutmassa kişi, o zaman değer de bilir. Kendini kaybetmezse, parayı da dönüştürebilir. Tabi insanın kendisini bilmesi gerekiyor.

Konu tamamen karakter meselesi. Kişi, karakterinin yettiği kadar görgülüdür. Sırf para var diye kendini bir şey sanmamalı. İşin sonucunda, elindekinden olabilir kişi. Değer bilinmeli, ona göre davranılmalıdır. Eldeki paraya tapılmamalı. Sonuçta parayla maddiyat alınabilir; sevgi, merhamet gibi maneviyatlar alınamaz. Bir insanın paranızla sevmesini sağlayamazsınız. Yada elinizdeki parayla, insanlığı satın alamazsınız. Çünkü onların deyimiyle özellikle alt tabadaki insanların duygularını, parayla satın alamazsınız. Bir birey düşünün, çocukluğu sevgisizlikle geçirmiş, sevgisizlikle büyümüş. Bu birey ileriki hayatında bir şekilde zengin oldu. Geçmişini hiçbir şey olmamış gibi silebilir mi?

Hayır silemez, aksine hatırlayıp durur. Çünkü insanoğlu geçmişinde yaşadığı kişidir. Yaratılış olarak da, geçmişini silip atamaz. Geçmişte yaşadığınız tecrübelerle bu kişisiniz. Parayla mutluluk olur tabiki. Ama bu mutluluk geçicidir. Bir süre sonra stabil gelecek hayatınız. Kişi maneviyata yönelmeye başlar. Yani yine işin sonunda sevgi arar. Sevgisiz insan varolamaz. Ne kadar paranız olursa olsun, karşınızdaki insanların sizi sevmeyişi size hep zarar verir ve bu durum sosyal hayatınıza yansır. Bu durum da sizi mutsuz eder. Yani parayla saadet olmaz deyimi doğrudur. Özellikle son zamanlarda, ülke gündeminde para konusu var. Ekonominin kötüye gidişi, herkesi endişelendirmektedir. Bu durumda insanlar kendini yetersiz görmekte, psikolojikmen çökebilmektedir.

Refah seviyesi, insanı bencilleştirir. Lakin dediğim gibi önemli olan insanın kendini bilmesi, ona göre parayı dönüştürebilmesidir. Para hırsıyla hareket edip, insanlığa zarar verilmemeli. Doğayı ve diğer insanları da düşünmeli. Günümüzde maalesef ki, evlilikler dahi para üzerine kurulabiliyor. Bu durumun önüne geçilmeli. Parayla sevgi satın alınamaz. Yada parayla çocuklarınıza maddiyat alırsınız ama huzurlu bir ev ortamında büyümesini sağlayamazsınız. Ebeveynler birbirlerini parayla sevemez. Bu da çocuklarını olumsuz etkiler. Çocuklar bu dünyadaki en kutsal kişilerdir. Bir bireyin en önemli çağı, çocukluktur. Hayatı boyunca yaşadığı sorunlar, çocukluğunun birer temelidir.

Yararlarına gelirsek, para her iş kolaylıkla halledilebilir. Maalesef günümüzde sosyal yaşam paraya bakıyor. Zengin kesim, hep bir adım sosyal yaşamda önde. Parayı veren düdüğü çalıyor misali. Peki bu insanlar gerçekten mutlu mudur tartışılır. Paranın halledemediğini, sevgi halledebilmeli. Ama maalesef günümüzde böyle değil. İnsanlığın gözünü, para hırsı almış. Parası olan diğerini eziyor. İnsanlığın yüz karası bu insanlar. Parayla her insanı satın alabileceklerini düşünenler de var. Tabi hepsi böyle değil. Ama çoğunlukla böyle maalesef. Sonumuz nereye gidiyor ise bilinmez. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar
  1. Her şey paraya bakıyor parasız insan hiçtir

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

buttons=(Tamam) days=(20)

Kullanıcı deneyimini artırmak için çerezler kullanılır. MAVİTANLA
Accept !
Üst