İnsan Kendini Nasıl Tanır, Kendinizi Tanıma Yolları

5

Birini tanımanın yolları nelerdir diye bir başlığı illaki hayatınızın geçmiş zamanında duymuşsunuzdur. İnsan birini tanımanın en iyi yollarını araştırır durur. Oysaki asıl soru bu değildir. Asıl soru insan kendini nasıl tanır olmalıdır. İnsanlık içerisinde birey ilk başta kendisini tanımalıdır. Yani soru tamamen yanlış soruluyor. Çünkü insan kendini tanıyarak aslında başkasını da tanımış olur. 



İnsan kendini nasıl tanır? 

İnsanlığın kalıplaşmış düşünce yapılarından çıkması gerekir. Çünkü gelecek hayatını bu kalıplaşmış düşünce sistemine göre ayarlaması çok yanlıştır. Gelecek insanlık için adeta bir mabedtir. İnsan kendini nasıl tanır adlı sorumuza bu yazımızda cevap bulacağız. İnsanın kendini tanıması için 3 yöntem mevcuttur. 



1 - Gelecek için beklentileriniz var mıdır, varsa nelerdir ? 

Gelecek için beklentilerinizi olması gerekir. Hayal kurabilmeniz ve kurduğunuz hayallerle analiz yapabilmelisiniz.

    2 - Yeteneklerinizin farkında olun

Yeteneklerinizin farkında olarak yola koyulmanız gerekir. Kendinizi tanımanın en önemli kuralı yine kendinizin farkında olmaktır. 


 

             3 - Kendinizle barışık olun

İnsan kendisiyle barışık olmalıdır. Pozitif ve negatif yönlerinizi düşünün. Bu yönlerinizin size kattığı tecrübeleri göz önünde bulundurun. Hayatınızda ne kadar olumsuz olaylar yaşasanızda bunlar size tecrübe kazandıracaktır. 

Yorum Gönder

5 Yorumlar
  1. tanımaz olaydım kendimi :)

    YanıtlaSil
  2. Kendimle barışık değilim galiba

    YanıtlaSil
  3. Kendini tanımak güzel, yine de zaman zaman kendime kızdığım oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Kendimizi tanımak için zihnimizi biraz yavaşlatmak da gerekiyor.Meditasyon ve somatik beden çalışmaları çok etkili oluyor diye de ekleyim.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

buttons=(Tamam) days=(20)

Kullanıcı deneyimini artırmak için çerezler kullanılır. MAVİTANLA
Accept !
Üst