İnsanlığın yerini yapay zeka almalı mı, sonumuz nereye gidiyor?

1

İNSANLIĞIN YERİNİ YAPAY ZEKA ALMALI MI, SONUMUZ NEREYE GİDİYOR?

Günümüzde yapay zeka; insanlığın yararı için, işlerini kolaylaştırmak için kullanılıyor. Ama gelecekte ne için kullanılacağı ise şüpheli. İnsanlığın yerini artık yapay zeka alıyor. Hatta gelecekte insanların varlığı bile tehlikeye girebilir. İnsanın, evrendeki yerini sarsabilecek kabileyette. Bu iş çığırından çıkacak anlayacağınız. Önü çok fazla açık. Gittikçe de gelişmekte bu sistem. Dur demek ise imkansız. Amaçları insanlığı bitirmek midir, bilinmez. Günümüzde artık makale yazarken bile, yapay zekaya yaptırılabiliyor. Gerçekten içler acısı. İnsanlık ve insanlığın gücü tamamen tehdit altında. Yapay zekanın kontrol altına alınması şart. Sadece insanlığın yararı uğruna kullanılmalı. Klonlama, insan beynini enjekte etme gibi insanlığın kökünü kurutacak çalışmalara izin verilmemeli. Günümüzdeki yapay zekaya geri dönersek, işleyişi gayet güzel ve normal. Dünyayı kolaylaştırıyor diyebiliriz. Evde, işte, hatta veri analizinde bile yapay zekayı görebiliriz. Şuan işleyişi çok güzel. İnsanların işini kolaylaştırıyor. Tabi gelecekte bunu kötüye kullanan illaki olacaktır. Gelecekte sorun yaratacak bu konu. Çok büyük ticari varlık olduğu da gözler önünde. Artık çoğu şirket,  yapay zekaya yatırım yapıyor. Çünkü bu sistem, karmaşık yapıdaki işlere çözüm yolu bulmakta. Yani bir insanın bilemeyeceği ve yapamayacağı her bilgiye sahip olabilir. Ayrıca bu sistem tıpta da fazlasıyla önem arz etmektedir. Kanser olan bir insanın röntgenini analiz eder. Daha hızlı ve hemen cevap verebilir. İnsan gücüyle kıyaslanamayacak hızdadır. Bunun için de, yapay zeka arası rekabet görülmektedir. 

Son 15 yılda yapay zekada gelişme ve daha hızlı ilerleme var. Mesela bir aralar Turing Testi adı altında çalışmalar yapıldı. İnsan gibi konuşan robotlar geliştirildi. Aynı insan gibi konuşuyor, bir canlı olup olmaması dahi ayırt edilemiyor. Bununla ilgili ise çalışmalar hala sürmekte ve birçok araştırma yapılmakta. Ayrıca yapay zekanın sorunları çözme, performansı yükseltme gibi yetenekleri de var. Çok fazla bilgiyi içerisinde barındırabilmesi de cabası. Bilim, her zaman kazanır. Gelecekte de yapay zekanın kötüye kullanımıyla bilimin hiçbir alakası yoktur. Eğer böyle bir şey olacaksa, bu tamamen insanlığın aç gözlülüğün sonucunda olacak. İnsanlığı insanlık bitirecek. Bilimde, yapay zekanın yeri tamamen ayrı. Bilim olmazsa hayat da olmaz. Yapay zeka olmasa şuan belkide dünya bu kadar kalkınamayacaktı.
Görüldüğü gibi şimdilik yapay zekadan korkulacak hiçbir şey yok. Ama dediğim gibi şimdilik. Gittikçe gelişen insansı robotlar göz korkutuyor. Mesela neden insana benzeyen robot yapmaya başlanıldı. Buna neden ihtiyaç duyuldu. İnsan beynini, robotlora neden enjekte etmeye çalışıyorlar. Umarım insanlık kendi sonunu getirmez. Gelecekte bizi neler bekliyor bilemeyiz. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar
  1. Sonumuz gerçekten nereye gidiyor bilinmez ama gelecekte bizi iyi şeylerin beklemediği kesin

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

buttons=(Tamam) days=(20)

Kullanıcı deneyimini artırmak için çerezler kullanılır. MAVİTANLA
Accept !
Üst