Kitap okurken cümlelerin altını çizmek

3
Kitap okurken cümlelerin altını çizmek diye bir söz vardır. İnsanlar kitap okurken hoşuna giden yerlerin altlarını çizerler. Yani kendilerine yakın gördükleri cümleleri seçerler. Kitap içerisinde o kadar cümle vardır ama o gider birkaç cümlede takılı kalır. Kitaplar insana yaklaşabilecek en önemli nesnelerdir. 


Kitap okumak insanı bütün dertlerinden uzaklaştırabilecek bir potansiyele sahiptir. Kitaplar adeta bir bireyin dostlarıdır. Kendinizi ne zaman yalnız hissetseniz kitaplara sığınırsınız. Çünkü sadece onlarla o an mutlu hissedersiniz. Kitap adeta insanın yaşantısının bir sembolüdür. Kitaplar sizin asıl benliğinizi korur. 

Kitap okurken cümlelerin altını çizmek nedir?  

Kitap okurken cümlelerin altını çizmek kendi yaralarınızı ve ruhunuzu anlatır. Yani aslında kitapların anlamları vardır. Bu anlamlar sizi anlatır. İnsanoğlu kendine yakın acıları tanır. Başka bir bireye verilen kitap içerisinde cümlelerin altı çiziliyse, ben sana yaralarımı gösteriyorum demektir. Ayrıca kitabı sahiplenmenin göstergesidir. Okuduğunuz zaman yutkunuyorsunuz ve altını çizme gereksiniminde bulunuyorsunuz. 

Kitap karalamak değil de eğer ruh halinize göre olan cümlelerin altını çiziyorsanız bu olumlu bir davranıştır. 

Yorum Gönder

3 Yorumlar
  1. Eskiden hiç çizmezdim ama artık blogda tanıtım yapmak için altını çiziyorum cümlelerin. :)

    YanıtlaSil
  2. altını çizerim sonra da telden fotolarını çekip arşivlerim :)

    YanıtlaSil
  3. Bazı sayfalar baştan sona çizilir ve çizerken geçemezsin o sayfaları

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

buttons=(Tamam) days=(20)

Kullanıcı deneyimini artırmak için çerezler kullanılır. MAVİTANLA
Accept !
Üst